apteka internetowa
STRONA GŁÓWNA ZALOGUJ SIĘ NOWY KLIENT POMOC REGULAMIN DOSTAWA KONTAKT
Słowa kluczowe:
Wyszukiwanie zaawansowane »

Informacje

O Nas
Kontakt
Wysyłka i zwroty
Regulamin Apteki Internetowej
Polityka prywatności
Faq
Mapa serwisu

Kontakt On-Line

Infolinia od 8:00 do 16:00
0801 011 019
 

042 279 40 05

504 218 677

Zamów Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i zapowiedziach, promo-
cjach oraz specjalnych rabatach.
Nie przegap niczego!





Wypisz się »

Apteka Internetowa - Nasi Partnerzy

Napisz do apteki internetowej Tanie-Leczenie.pl

Zlokalizuj swoją paczkę z  apteki internetowej Tanie-Leczenie.pl

Apteka Internetowa - Słuchamy naszych klientów

Znak akceptacji
Apteka Internetowa bezpieczne płatnosci

IWOSTIN SENSITIA krem tłusty 75 ml

producent: IWOSTIN  kod: 11341
25.39zł
IWOSTIN SENSITIA krem tłusty 75 ml
Kliknij aby powiększyć
Opakowanie: 75 ml
BLOZ: 865180212093
Czas realizacji » 1 - 2 dni roboczych
  
ilość:

Apteka Internetowa » Kosmetyki » Pielęgnacja twarzy i szyi » Cera sucha » IWOSTIN SENSITIA krem tłusty 75 ml

  Opis

IWOSTIN SENSITIA krem tłusty:

  • Chroni i pielęgnuje skórę narażoną na działanie szkodliwych czynników zewnętrznych, m.in. mrozu i wiatru.

  • Działa natłuszczająco i regenerująco.

  • Poprawia elastyczność skóry.

  • Łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia.

  • Pozostawia na skórze delikatny film lipidowy.

  • Emulsja woda w oleju (W/O).

  Wskazania
  • Skóra odwodniona lub odtłuszczona.

  • Polecany jako krem ochronny na zimę.

  • Wyprysk (egzema).

  • Atopowe zapalenie skóry, naskórek wysuszony, zmieniony po stosowaniu leków.

Zalecany do pielęgnacji skóry dzieci i niemowląt powyżej 1. miesiąca życia. Otrzymał pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka.

  Sposób użycia
Stosować tak często, jak zachodzi potrzeba. Odpowiedni do pielęgnacji skóry twarzy i ciała.
  Skład

Substancje aktywne

  • Olej z pestek winogron

    Delikatnie natłuszcza, uelastycznia i nawilża skórę. Zawarte w oleju fosfolipidy i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) odżywiaja skórę i wzmacniają bariery skórne.

  • Prowitamina B5 (pantenol)

    Działa jako czynnik nawilżający i zatrzymujący ucieczkę wilgoci. Jest silnie działającym stymulatorem wzrostu i odnowy komórek, zarówno naskórka jak i skóry właściwej;przyspiesza procesy gojenia mikro- i makrouszkodzeń naskórka. Łagodzi podrażnienia.

    Naturalny prekursor witaminy B5 (kwasu pantotenowego), obecnej w każdej żywej tkance. Sama witamina B5 nie przenika przez warstwę rogowa naskórka i dlatego w preparatach zewnętrznych jest stosowana w postaci prowitaminy D-pantenolu. (literka "D" oznacza odmianę izomeryczną. Pantenol występuje w postaci dwóch odmian izomerycznych D- i L- ale tylko D- jest aktywna biologicznie) Pantenol doskonale przenika przez naskórek i dociera do głębokich warstw skóry właściwej. Prowitamina B5 działa jako czynnik nawilżający i zatrzymujący ucieczkę wilgoci. Dodatkowo pełni funkcje strukturalne. Jest silnie działającym stymulatorem wzrostu i odnowy komórek, zarówno naskórka jak i skóry właściwej. Pantenol stosowany na skórę przyśpiesza syntezę lipidów i białek. Łagodzi podrażnienia i nieprzyjemne objawy wywołane substancjami podrażniającymi. Stymuluje podziały komórek naskórka, przyspieszając procesy gojenia mikro- i makrouszkodzeń naskórka, wywołanych przez czynniki mechaniczne, jak również oparzenia słoneczne i choroby skóry.

  • Witamina E (tokoferol)

    Ma działanie fotoprotekcyjne i przeciwzapalne. Regeneruje barierę lipidową. Jest doskonałym antyutleniaczem.

    Ma działanie fotoprotekcyjne i przeciwzapalne. Regeneruje barierę lipidową. Łatwo wbudowuje się w struktury błony komórkowej i lipidów cementu międzykomórkowego naskórka, pełniąc role naturalnego czynnika przeciwrodnikowego. Jest doskonałym inhibitorem wolnych rodników i antyutleniaczem. Niedobór witaminy E w skórze powoduje, że brakuje „wychwytywacza” wolnych rodników, które uszkadzają wiele mechanizmów komórkowych i powodują starzenie się skóry. Wolne rodniki są to aktywne cząsteczki tlenu, które atakują większość składników żywych tkanek. Cząsteczka witaminy E reaguje z wolnymi rodnikami i przekształca je w obojętne, niegroźne substancje. Podczas tego procesu sama witamina E traci swoją aktywność i dopiero dzięki reakcji z kwasem askorbinowym zostaje odtworzona aktywna postać tokoferolu. Dodatkowo witamina E pobudza w organizmie produkcję substancji przeciwzakrzepowych oraz współdziałając z witaminami C i A, zmniejsza ryzyko rozwoju chorób nowotworowych.

  • Alantoina

    Ma właściwości wygładzające i zmiękczające skórę. Usuwa spękania i zgrubienia. Łagodzi podrażnienia.

    Substancja krystaliczna, pochodna mocznika. Występuje m.in. w korzeniach żywokostu i nasionach soi. Jest składnikiem wszystkich tkanek, w których odbywa się energiczny rozrost i podział komórek. Uważana jest za swoisty “pobudzacz” wzrostu komórek.
    W medycynie używana jest jako składnik maści i zasypek stosowanych w leczeniu trudno gojących się uszkodzeń skóry.
    Kosmetykom nadaje własności wygładzające i zmiękczające skórę, usuwające spękania i zgrubienia. Wykazuje także działanie łagodzące podrażnienia.

  • Gliceryna roślinna

    Ma doskonałe właściwości łagodzące, skutecznie nawilża skórę. Wygładza, poprawia elastyczność, reguluje procesy prawidłowej odnowy naskórka.

    Jeden z najstarszych surowców wykorzystywanych do nawilżania skóry. Jej działanie nawilżające jest związane z bardzo silnymi właściwościami higroskopijnymi. Ma doskonałe właściwości łagodzące, skutecznie nawilża przesuszoną skórę ze skłonnościami do pierzchnięcia. Wygładza, poprawia elastyczność, reguluje procesy prawidłowej odnowy naskórka oraz wzmacnia i chroni płytkę paznokciową.Gliceryna penetruje do głębszych partii warstwy rogowej naskórka i pozostaje tam, "trzymając" wodę przez około 24h.

  • Woda termalna z Iwonicza - wśród wód leczniczych ważne miejsce zajmują wody termalne, zawierające aktywne składniki biochemiczne. Dobroczynne działanie wody termalnej jest znane od tysiącleci. Już starożytni Rzymianie gustowali w kąpielach termalnych – rozkoszowali się ich właściwościami terapeutycznymi i pielęgnacyjnymi.

    Aktualnie w kurortach termalnych można łagodzić objawy różnych dolegliwości, takich jak: choroby serca i układu krążenia, dróg oddechowych i bóle stawów. Czysta woda termalna wykorzystywana jest do różnych zabiegów wodnych w ramach balneoterapii. Można stosować ją do kąpieli, okładów, ale także jako składnik preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry wrażliwej. Zawarte w wodzie termalnej składniki częściowo odkładają się w warstwie rogowej naskórka, a częściowo przenikają do głębszych warstw skóry.

    Często muszą minąć stulecia, zanim woda termalna przedostanie się na powierzchnie ziemi. W trakcie przepływu przez kolejne warstwy geologiczne jest wzbogacana różnymi pierwiastkami śladowymi i minerałami. Ich działanie korzystnie wpływa na skórę: m.in. wspiera system odpornościowy, pobudza regenerację komórek, stymuluje syntezę kolagenu, zapobiega podrażnieniom. Korzystne działanie wody termalnej na organizm zostało naukowo zbadane i potwierdzone medycznie.

    Iwonicka woda

    Wyjątkowe działanie wody z Iwonicza-Zdroju wynika z zawartości:

    - krzemionki, która wpływa na odporność i elastyczność naskórka

    - jonów wapnia i kwasu metaborowego, które zapewniają działanie ściągające i przeciwzapalne

    Iwonicka woda ma wyjątkowe właściwości kojące. Łagodzi świąd i wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry oraz likwiduje skutki działania twardej wody. Jest najmniej twarda spośród wód termalnych dostępnych na rynku (8,40N).

    Iwonicz-Zdrój

    Iwonicz-Zdrój należy do najstarszych polskich uzdrowisk. Pierwsze wzmianki o leczniczych właściwościach tamtejszych Źródeł pochodzą z wydanych w 1578 roku "Cieplic" Wojciecha Oczki, lekarza nadwornego Stefana Batorego. W XVII wieku lecznicze właściwości wód iwonickich zaczęły być znane w całym kraju. 200 lat później ówcześni właściciele Iwonicza, Karol Załuski, a następnie Amelia Załuska, rozpoczęli budowę pierwszych obiektów zakładu kąpielowego. W początkowym okresie prowadzono działalność uzdrowiskową tylko w sezonie letnim, a pierwszym stałym lekarzem był brat znanego poety Wincentego Pola, dr Józef Pol. Współcześnie profil leczniczy uzdrowiska jest bardzo szeroki i obejmuje neurologię, gastrologię, laryngologię, narządów ruchu, dróg oddechowych, skóry itp. Kuracjusze mają do dyspozycji liczne sanatoria, pensjonaty, szpital uzdrowiskowy i pijalnię wód mineralnych.


» Napisz opinię tego produktu!
» Wyślij nam pytanie o tym produkcie
» Powiedz o tym produkcie swoim znajomym

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • ZIAJA YEGO krem do golenia 65 ml
  • ZIAJA preparat złuszczający do stóp enzymatyczny 60 ml
  • ZIAJA nagietkowy krem półtłusty 100 ml
  • ZIAJA MED KURACJA NAWILŻAJĄCA krem redukujący zmarszczki na noc 50 ml
  • ZIAJA CALMA żel myjący z wapniem 200 ml
  • ZIAJA CALMA HLC tonik z wapniem 200 ml

  • Koszyk

    ...jest pusty
    Zaloguj się do naszej Apteki

    Nowy klient?

    Nasze wyróżnienia

    Czytelnia


    Nasza apteka poleca

    AA żel do mycia ciała nawilżający 250 ml
    AA żel do mycia ciała nawilżający 250 ml
    5.49zł
    polecamy więcej
    w naszej aptece

    Nowości w aptece

    » REVIFLEXIN 30 saszetek 

    » AVIOMARIN 20 mg 10 pastylek gumy do żucia

    » PHARMACERIS B BABY krem ochronno-kojący do twarzy dla dzieci 50 ml

    » PHARMACERIS B BABY krem zapobiegający podrażnieniom i odparzeniom pieluszkowym 75 ml

    » NUXE delikatnie oczyszczająca maseczka - krem z płatkami róży 50 ml

    » NUXE kremowy żel do demakijażu z płatkami róży 125 ml

    » BIOLIQ 35+ krem przeciwdziałający procesom starzenia do cery mieszanej 50 ml

    » BIOLIQ 25+ krem nawilżający pod oczy 15 ml

    » OEPAROL HYDROSENSE nawilżająco-wygładzający jedwab do ciała 200 ml

    » OEPAROL HYDROSENSE płyn micelarny do demakijażu 200 ml


    zobacz wszystkie
    nowości w aptece

    Producenci

    Producent

    IWOSTIN
     » Inne produkty

    Waluty


    A-DERMA |  AVENE |  BIODERMA |  ELANCYL |  FILORGA |  IWOSTIN |  KLORANE |  LIERAC |  MUSTELA |  NUXE |  OLIMP |  PHARMACERIS |  SVR |  TOŁPA |  VICHY